Wednesday, 24 August 2016

Kisah pertama kali terjebak dengan Planner Addict Malaysia

Anyone into journaling and planner thingy today? I am....at least that is what i aim to be since January 2016....lalalalaal............I don't know how but somehow I landed into this close group in Facebook namely Planner Addict Malaysia since Sept/Oct 2015. We commonly address each other as PAM member and we also have separate whatsapp group for that.

Well, that is my earlier planner stack and proud of it walaupun tak sempat nak ku update semuanya. Dan nak dijadikan cerita one fine day and it is not a good day, ada pulak air bocor kat opis. Maka habisla half of it soak in water. Sedih giler sebab punyala susah payah menabung dan membeli.

Citer pasal planner ni ada macam-macam chapter. Harapnya I ada kesempatan nak put everything in this blog. At least for my own story telling and record keeping (eh...dah macam penjaga stor pun ada bunyinya! ahaks)

Till then. Semoga semua dalam rahmat Allah taala. Amiiin.

ITS BEEN QUITE A STATUS QUO

Do I still have follower? Do I still have readers? Did anybody accidently 'found' my blog. Its been like a hiatus of time....like a trillion zillion moment going out of this planet. eh eh....boleh ke macam tu. ahahahaaha

Initially I want to delete this blog. I just can't find time to update or to blog about anything. Tapi......bila bukak .....walaupun obsolete design....adverts......akaun nuffnang pun ntah mana password.......but....but.....sayangnya.......... As a normal person.....to have a blog since 2008....sayangnya nak delete.


So, this is me! Still alive....busy with work...with family. Let see if I can write about whats happening in my life so far. Later.....till then. adios

Monday, 12 October 2015

Kehilangan

Marissa tengah hijack handphone ....pocoyo....robocarpoly.....barbie.....and suddenly....mama ni Nyang kan? Marissa tak sempat jumpa Nyang. Marissa saaaaayaaaang Nyang sangat-sangat. Marissa dah tak boleh jumpa Nyang lagi.....and i was like speechless....and now I'm crying like a river. Al-fatihah untuk arwah pah Sabariah. Both of us not the closest in the family tapi mak jaga pah sangat lama. Years.....can't remember since when tapi congak2 rasanya ada kot 8-10 tahun.

Arwah pah dulunya ustazah a.k.a cikgu sekolah. Quite a stern person dan masa kecik2 dulu takla rapat pun. Arwah selalu marah kalau tak pakai kain (meaning no pant is allowed in the house)...dan a big no-no is kalau tak pakai tudung. Kalo jumpa ada jer nak kena lecture...

Arwah pah dijemput Ilahi semasa hening pagi. My handphone was off so I only know the news at almost 11 a.m. memang tak sempat ..... ketika sampai semua pun dah nak beredar dari kubur.


Gambar terakhir Marissa dan arwah pah. 

Entah kenapa tiba2 malam ni rasa sangat sedih.

Thursday, 7 August 2014

Menunggu Hari Tiba

 

Diam tak diam….da masuk 32 minggu. Alah teruk dah lepas….puasa dah lepas….raya pun dah nak masuk tengah Syawal. Sooo looking forward for my youngest baby. Walaupun sebenarnya barang apa pun tak siap lagi. beg spital pun ada atas almari lagi…..kui kui kui

Saturday, 18 January 2014

Sepi itu Indah



Lama menyepi. Entah kenapa. Hati tiada rasa. Atau jiwa tidak pernah berhenti kewalangannya.

“The more anger towards the past you carry in your heart, the less capable you are of loving in the present.” - Barbara De Angelis


Benarkah?


Productivity Tips Found at Pinterest

50 Productivity Tips to Boost Your Brainpower (#Infographic)
Infographic brought to you by Wrike

Koleksi Novel Saya

  • 5 Tahun 5 Bulan - Hlovate
  • Air Mata Kasih - Norhayati Berahim
  • Aku Milikmu - Aleya Anessa
  • Bayangan Rindu - Anis Ayuni
  • Bicara Hati - Damya Hanna

Wanna follow me, I'll follow u back then

Follow by Email

Novel collection

Novel collection

Artphoto

Artphoto