Saturday, 29 January 2011

Snapshot of Marissa

One week quarantine at home sebab Marissa caught down with measles. Luckily it subside on the third day and almost 100% recover on the fourth day. Alhamdulillah. I'm typing with one hand but still want to post something. She's still breastfeed for the last half an hour though. Besides that nak activate balik my photobucket account! Ada several gambar which suppose to show her measles breakdown tapi maklumla camera pun 5.1 megapix ajer. Tak sharp ler gambarnyer...


Thursday, 27 January 2011

HTML anyone?

I'm an amateur or is it immature? kih kih kih......but I have this special interest in IT related... Tapi hari ni dapat satu pelajaran baru sambil nak edit blog. I learn about html color code. Asalnya nak dapatkan source code untuk waktu solat tp jenuh la edit kat laman web e-solat....pastu entah apa-apa jadinya. cari punya cari jumpa la website yang bagus ni  http://www.al-azim.com/masjid/index.php  dan thankful also to this website http://html-color-codes.info/#How_to_use_html_color_codes walaupun end up langsung tak guna. hmmm......marissa dah merayap....nak kena kejar!

What is balanced lifestyle to you? With Nestle, you are able to take a profile test to a journey of self-discovery and improvement. #NestleProfiler

What is balanced lifestyle to you? With Nestle, you are able to take a profile test to a journey of self-discovery and improvement. #NestleProfiler

What's better than a more jam-packed with great Milo taste you know and love? Well, Apple prizes like Macbook or iPhone of course. Click for more info! #MiloFuzeJamPack

What's better than a more jam-packed with great Milo taste you know and love? Well, Apple prizes like Macbook or iPhone of course. Click for more info! #MiloFuzeJamPack

Wednesday, 5 January 2011

Bahasa Arab

Me? memang tak reti. wp tahu bahasa agung tuuuu......
Lia baru dua hari sekolah tp untuk subjek bahasa Arab dah ada homework.
Tak reti nak bantu dan tadi balik lambat. So lia terus tido. Mama dia pun
tak sampai hati nak paksa. Mission tak settle lagi nie....
setelah berusaha gigih kat google chrome....kih kih kih
jumpa la website yang teramat la berguna dan tersangatla membantu....
jeng jeng jeng.....
http://alqamus.moe.edu.my/ealqamus/v4/index.aspx

kepala dah pening. esok nak bangun awal sebb cuti dah tamat!
Alhamdulillah....homework dah siap..... quote un-quote ler kan....

Saturday, 1 January 2011

Majlis Pertunangan Adik

Backdated story. 13-11-2010. Hakim dah selamat bertunang dengan Syaqila. Alhamdulillah. Abah dengan mak ajer yang tahu full story and all the tiny bits of the storyboard. Aku? Walaupun kakak sulung tp ketinggalan la jugak bab ni. Sian adik ku yang sorang ni. Hehehehehe....... Bz ler. Komitmen family lagi plus dok Key El. Sudahnya even suma hantaran pun abah dengan mak la yang jadik designer. Hakim? Rasanya dia bagi tema warna jer kot plus all the items. Ahaks! Hakim!!!!!!!!! (confirm tak dengar dan tak perasan pun blog yong ni. :) )




Ini la skit-skit gambar yang di ambil during the events. Paling suka coklat kaler pink tu.

Productivity Tips Found at Pinterest

50 Productivity Tips to Boost Your Brainpower (#Infographic)
Infographic brought to you by Wrike

Koleksi Novel Saya

  • 5 Tahun 5 Bulan - Hlovate
  • Air Mata Kasih - Norhayati Berahim
  • Aku Milikmu - Aleya Anessa
  • Bayangan Rindu - Anis Ayuni
  • Bicara Hati - Damya Hanna

Wanna follow me, I'll follow u back then

Follow by Email

Novel collection

Novel collection

Artphoto

Artphoto