Tuesday, 30 March 2010

Suatu ketika dulu


Teringat masa baru dapat lesen L dulu...wayyyyyyyy back masa baru cukup umur nak dpt lesen.yelar, sib baik zaman tu belum wujud lesen 'P' tuh. hahaahh......
Masa tu ngan Jun, turun pekan kuale. And it was Maghrib time...remang-remang senja gitu. Entah mana silapnya atau memang dah takdir, kat corner maut bukit kerajaan tu keter toyota abah masuk longkang. Sikit jer lagi keter nak terbalik...kiranya almost 90 degree kot kalo nak diukur guna jangka sudut (erk...betul ker term jangka sudut nie....). tp memang salah sendiri pun sebb nak tukar channel radio at the same time nak melibas kat corner!!!! Nama pun kemalangan dan dah tentu-tentu bukan kita yang merancang. Macam baru-baru ni, sorang rakan keluar time lunch. Rasanya baru je lima minit dia keluar ofis, tetiba muncul dengan linangan airmata. Ingatkan something happen back home ker....anak-anak punya hal ker....rupanya member ni terlanggar tiang. Kita pun tumpang sedih bila dia tengah bersedih. Sepuluh orang tanya 'kenapa?'....sepuluh kali jugaklar airmata dia mengalir.

Tetapi ada juga kenal sorang hamba Allah ni. nak kata kerap tu tak lar tp dah beberapa kali jugak terlibat dalam kemalangan. Yang tak berapa best tu setiap kali itu jugakla tak pernah nak step back and muhasabbah. Setiap kali jugalah orang lain yang salah, jalan yang salah, cuaca yang salah etc...etc... Memang kita takkan faham bagaimana cara sesetengah orang berfikir kan?!

Thursday, 18 March 2010

Tak Mungkin Kerana Sayang


Setiba di persimpangan,
Langkah kita tak lagi sehaluan
Bermula di saat itu
Tidak senada irama dan lagu
Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti
Kau telah jauh, jauh dariku
Tiada ruang di hati buatmu
Namun harusku akui
Ada ketika di minda kau menjelma kembali
Sekali sekala ada
Ada rindu yang datang tiba-tiba
Tak mungkin kerana sayang
Cuma terganggu oleh perasaan
Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti
Kau telah jauh, jauh dariku
Tiada ruang di hati buatmu
Namun harusku akui
Ada ketika di minda kau menjelma kembali …
Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti
Kau telah jauh, jauh dariku
Tiada ruang di hati buatmu
Namun harusku akui
Ada ketika di minda kau menjelma kembali …
Tak mungkin kerana sayang
Hanya kadang kala aku terkenang..

Productivity Tips Found at Pinterest

50 Productivity Tips to Boost Your Brainpower (#Infographic)
Infographic brought to you by Wrike

Koleksi Novel Saya

  • 5 Tahun 5 Bulan - Hlovate
  • Air Mata Kasih - Norhayati Berahim
  • Aku Milikmu - Aleya Anessa
  • Bayangan Rindu - Anis Ayuni
  • Bicara Hati - Damya Hanna

Wanna follow me, I'll follow u back then

Follow by Email

Novel collection

Novel collection

Artphoto

Artphoto